Actualidad 24 Noticias

Noticias Nacionales & Comunidades Autónomas

Comunidad ValencianaMedio Ambiente

Sanitat activa l’alerta per calor alta en zones de sis comarques valencianes

València, 19 jul (EFE).- La Conselleria de Sanitat ha activat per a este dijous el nivell alt o taronja en algunes zones de les comarques de la Ribera Alta, La Costera, La Vall d’Albaida, El Comtat, La Safor i La Marina Alta, davant la predicció del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) de temperatures que podrien superar els 39 graus.

Sanitat ha activat les mesures per a transmetre recomanacions amb la finalitat de previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets, segons un comunicat de la Conselleria.

L’alerta s’activa en les zones climatològiques 17, 18 i 20. A la primera corresponen els municipis d’Alcàntera de Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, L’Enova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sellent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

La zona climatològica 18 inclou a Atzeneta d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugart, Albaida, Alcosser de Planes, Alfarrasí, Almudaina, L’Alqueria d´Asnar, Bèlgida, Beniarrés, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benillup, Benimarfull, Benissoda, Benissuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, Concentaina, El Palomar, Gaianes, Guadassèquies, l’Orxa, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Muro d’Alcoi, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Planes, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig i Vallada.

En la zona climatològica 20 estan els municipis d’Almoines, L’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Benirredrà, Daimús, Dénia, El Verger, Els Poblets, Favara, Gandia, La Font d´en Carròs, Miramar, Oliva, Palmera, Piles, Potries, Rafelcofer, Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Xàbia, Xeraco i Xeresa.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recomana especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.

També es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens; utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, i protegir-se el cap amb una gorra o barret, i en la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa,

A més, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i decantar-se per plats freds fruites i verdures fresques. EFE

Photographs:

Photograph 1:
Uns xiquets combaten la calor en una font. EFE/Arxiu


Warning: Only the first byte will be assigned to the string offset in /web/htdocs/www.a24.es/home/wp-content/plugins/responsive-menu/v4.0.0/inc/helpers/custom-functions.php on line 218